Novi Sad
23.05.2012.
10:34 > 10:18
Državni organi nisu u stanju da se izbore s "divljom gradnjom", pa se tako mnogim ranije nelegalno izgrađenim objektima u ruženju grada pridružuju novi.
  • Građanin

    05.06.2012 15:49
    LAŽNO KLEVETANJE JE TAKOĐE PROTIVZAKONITO
    Koliko sam upućen, prema važećem planu je u ulici Dalmatinskoj na parnoj strani, na kojoj je i broj 16, dozvoljena izgradnja višestambenih objekata spratnosti P+2+Pk(duplex), tako da ne vidim šta je tu sporno. To što investitor ne uspe da prikupi svu neophodnu dokumentaciju pre početka radova, a zbog sporosti državnih organa, nije razlog ni opravdanje da se lažno optužuje da gradi nešto mimo plana, pogotovo ako se radi o firmi koja dugi niz godina korektno i pošteno gradi u ovom gradu.
  • Gradjanin

    24.05.2012 10:38
    Kumovi:Mirovic-Covic
    Sportski objekat "Meridiana" bespravno sagradjena.Bas me cudi.Bivsi radikal Igor Mirovic i "tvorac" Meridiane,Darko Covic su kumovi,a pravljeno je sve pod patronatom dok je Mirovic bio direktor ZIG-a.Sve je to,kroz prste pogledao Igor Pavlicic.VRANA VRANI NIKAD OCI NE VADI ! Igor Pavlicic je zvanicno prijavio da poseduje "samo" pet stanova,a skoknite na Tatarsko brdo da vidite viletinu od kuce,Igora Mirovica.Da ne otvaramo dosije oca Darka Covica.Za sve to su poturili "opsti interes" i decu,da se Vlasi ne dosete.
  • joj jadni nemocni

    23.05.2012 15:49
    I ranije su neki divlje gradili. Neki su postovali i cekali dozvole. Onda se odlucilo da se divljoj gradnji brzo daju redovne dozvole i da se legalizuje za male pare. Neki se divlje prikljucju na struju, onda im a se umesto kazne dug oprosti, a da prikljucenje. I nisu u pitanju samo novci, nekad su neki odbili da odu u rat, a neki su poslusali tadasnji zakon i poginuli, ovima "pametnijima" je oprosteno. (inace sam protivnik obavezne vojske, kao i rata, ali tada je to bio zakon). Cinjenica da na svakom koraku posten covek koji postuje zakon biva ismejan i prevaren, zove se budala, a onaj ko ga krsi od toga ima samo koristi i zove se snalazljiv. A otudjenje imovine do 15000 dinara je nekaznjivo zakonom. E zato smo tu gde smo.
  • panonius

    23.05.2012 15:03
    niko nije kriv
    "Osim toga, nedostaje novac za angažovanje preduzeća za rušenje objekata, a problem je i koordinacija među službama." Ko koga ovde farba !? Ovaj grad polako postaje ruglo - ako već i nije. Za miladina iz ameriku milionče nije bio problem a ovde za mehanizaciju ni dinara nema. Klasična floskula - niko nije kriv a krokodili i dalje plivaju i rade.
  • TT

    23.05.2012 13:45
    iznerviram se
    kad god pročitam ovako debilno objašnjenje.
    Rušenje i sanacija se naplaćuju onome ko je to zidao i tačka.
    Problem ne postoji, samo ne želite da rušite. Angažujte bilo koga sa bagerom pa će poravnati za 2h bilo koju građevinu.
  • Anonimus

    23.05.2012 13:18
    Pozivam nadležne državne organe da reaguju!
    Zašto Osnovno tužilaštvo u Novom Sdu ne reaguje kada je u pitanju nezakoniti rad Komisije za planove, o čemu je u više navrata pisano, kako u novinama tako i na vestima 021? Tužioče probudi se, zašto ćutiš? Da li i za ovo treba dozvola iz Beograda!
  • Vojvodjanin!

    23.05.2012 12:23
    INVESTITORI ZAŠTO ĆUTITE...?
    Ceo Grad priča o nezakonitom radu Komisije za planove, investitori se žale da ih reketiraju, da ne mogu da dobiju dozvolu u zakonskom roku, da ih maltretiraju oko gluposti, a svi ćute. Ali, nije mi jasno zašto niko nije podneo krivičnu prijavu protiv načelnika Gradske uprave za urbanizam jer šalje projekte suprotno zakonu Komisiji za planove, protiv predsednice i članova Komisije za planove i protiv člana veća za urbanizam koja to podržava... Svi ste bili zadovoljni sa prethodnim načelnikom Gradske uprave za urbanizam, a jedino je on imao m..a da se suprotstavi Komisiji za planove i da odbije da potpisuje gradjevinske dozvole posle Komisije, zbog čega je predsednica Komisije tražila njegovu ostavku da je ne remeti u daljim planovima..... A vi gospodo investitori ste svi ćutali iako ste svi bili veoma nezadovoljni... Investitori napravite udruženje i borite se da vas više nikada ni jedna vlast ne reketira, već se borite za svoja prava, a to znači da radite po zakonu i da nema više muljanja i kupovine raznoraznih funkcionera koji vam mogu dati nešto što vam ne pripada..
  • Novosadjanin!

    23.05.2012 12:04
    Komisija za planove tera ljude u divlju gradnju!
    Prvo treba istržiti na osnovu kog zakona i gradske odluke je Komisija za planove Grada Novog Sada nezakonito maltretirala investitore i upuštala se u nadležnost Gradske uprave za urbanizam. Onda treba istražiti kako je to predsednica Komisije Milica Kostreš dozvoljavala..? A onda se niko neće više čuditi što su investitori pribegavali nelegalnoj gradnji.. Šta je to motivisalo Komisiju za planove i odredjene funkcionere da se bave gradjevinskim dozvolama što nisu smeli da rade..?
  • 23.05.2012 12:04
    angažujte narod, nezadovoljne komšije, dovedite robijaše da rušimo, šta smo mi budale što poštujemo zakon, ostajemo u zacrtanim procentima dozvoljene gradnje, plaćamo dozvole a ovi dođu dignu i niko im ne sme ništa, e pa neće da može!!!
  • cure

    23.05.2012 11:49
    svi vi gospodo
    odgovaracete...neki pred bogom,a neki pred sudom
  • -

    23.05.2012 11:30
    -
    zs ns se dokazalp da je opasnija legalna gradnja.

    sarma je kao uhapsen pa opet nedostajj kuce na trifkovicevom trgu i u njegosevoj ulici

  • Firma ilegal

    23.05.2012 11:14
    mito i korupcija
    pa gradi sta god cak ce ga proglasiti i za najlepsu zgradu udruzenje arhitekata -hotel centar, tj matijevic... para vrti...
  • L

    23.05.2012 10:52
    ...nema rešenja?
    A ovako nešto: http://eat3d.com/files/cat-d10t-dozer.jpg ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna